Natalshape

Natalshape

Natalshape

Susu bernutrisi untuk ibu yang melahirkan dan menyusukan bayi yang dirumuskan dengan 11 jenis bahan semulajadi terpilih dan sumber makanan SUNNAH.

Kurma

Kaya dengan unsur zat besi, kalsium, fosforus, sodium, niasin, serat, vitamin A dan C, zat galian iaitu potassium , magnesium dan kalsium. Memudahkan ibu-ibu untuk bersalin. Potassium diperlukan untuk sistem saraf untuk merangsang daya ingatan, membangkit nafsu kelamin dan meningkatkan sistem pertahanan badan. Mencegah barah payudara dan rahim.

Susu Kambing

Susu Kambing adalah susu kedua terbaik selepas susu ibu dan kaya dengan protien, enzim dan mengandungi faktor anti penuaan, antiarthritis dan antibarah. Mengandungi antibodi untuk merawat penyakit gastrik, demam kuning, lelah, penyakit kulit, memulih tenaga batin, sakit jantung peringkat awal, ulser perut serta membantu dalam pembentukan tulang dan gigi serta berbagai lagi penyakit kerana susu kambing merupakan makanan tambahan yang baik untuk kesihatan.

Delima

Kaya dengan zat sodium, zat besi, riboflavin, thiamine, niacin, vitamin A, B1, B2, B3 dan C, kalsium serta fosforus. Mempunyai antioksidan tinggi untuk penyakit jantung, penyakit tua dan barah. Dapat mengubati cirit-birit, sakit telinga, pandangan kabur, sakit gusi dan melawas penghadaman. Zat besi merupakan unsur penting dalam pembentukan darah merah. Sodium dan potassium mengatur ekuilibrium air tubuh dan menjaga detak jantung yang normal. Menunjangkan kepekaan saraf dan otot untuk berfungsi secara teratur, mencegah edema dan mengurangkan kadar gula dalam darah. Menghilangkan rasa letih otot dan menguatkan jantung. Menghalang pembentukan sel kanser. Mencantikkan kulit. Mengurangkan berat badan dan memperelokkan rahim.

Kacip Fatimah

Mengandungi elemen antioksidan dan phytoestrogen. Mencegah pembiakkan sel pra-kanser. Memantapkan tisu yang memerlukan hormon estrogen. Mengukuhkan struktur tulang dan melambatkan proses penuaan. Merawat masalah keputihan. Membuang angin dalam badan. Melancarkan proses kelahiran bayi. Mengembalikan kecergasan selepas bersalin dan membantu pengecutan rahim. Melangsingkan badan dan membantu menegangkan otot-otot.

Collagen Marin

Kajian klinikal menunjukan keberkesanan penggunaan kolagen adalah mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan, memastikan keanjalan kulit serta memberi kesegaran kepada kulit. Struktur kolagen marin adalah hampir sama dengan kolagen manusia.

Manna

Mempunyai kandungan prebiotik semulajadi tertinggi sama fungsi dengan prebiotik yang terdapat dalam susu ibu and 10 kali ganda kaya dengan kalsium yang terdapat dalam susu lembu. Prebiotik adalah sejenis makanan untuk bakteria semula jadi yang terdapat dalam perut yang menentukan pengkhadaman makanan dapat berfungsi dengan baik. Juga boleh mengatasi masalah senak perut dan sembelit, mengawal kedudukan gula dalam badan, meningkatkan sistem imunasi dan menguatkan tenaga.

Susu Rendah Lemak

Membekalkan kebaikan khasiat tanpa lemak dan kalori adalah pilihan bijak untuk kekal langsing kepada ibu selepas melahirkan.

Manjakani

Kaya dengan tannin, asid tanik, antioksidan, serat, besi, karbohidrat, vitamin A dan C, kalsium, protein serta elemen astringent, anti-mikrobial dan anti radang. Merawat keputihan, gatal-gatal, sakit tekak, ulser dan masalah kulit. Antioksida untuk melambatkan proses penuaan sel, mencegah barah payudara dan rahim. Asid galik mencegah kencing manis dan lelah. Bersifat astrigen iaitu berupaya membasmi bakteria dan kuman pada faraj, berupaya mengecutkan tisu-tisu dalam faraj, berupaya menyerap lendir dan lelehan faraj. Menegangkan dan mencantikkan kulit serta dapat mencegah jerawat. Mengawal kulit dari kering dan berminyak. Tanin membantu memulihkan otot dalaman, menegangkan otot dalam faraj dan merapatkan bahagian yang longgar atau kendur. Membaiki dan menganjalkan otot-otot payudara. Meningkatkan hormon estrogen. Melancarkan sistem pencernaan. Membersihkan dan membina rahim bagi wanita selepas bersalin atau haid. Mengurangkan selulit.

Kalsium

Merupakan mineral yang sangat penting untuk pembentukan tulang dan gigi. Kepentingannya juga adalah untuk mencegah osteoporosis. Amat penting kepada wanita yang melahir dan menyusukan anak.

Stevia

Merupakan pemanis semulajadi yang tidak mengandungi kalori. Mengimbangkan kandungan gula dalam darah. Meningkatkan kadar tenaga kepada tubuh. Melicinkan dan memutihkan kulit. Membantu menurunkan tekanan darah. Membantu sistem penghadaman. Membantu masalah insomnia dan mengawal berat badan berlebihan.

Vanilla

Merupakan bahan pewangi dalam makanan dan mengandungi antioksidan tinggi. Membantu mengawal nafsu makan. Antioksidan untuk mencantikkan dan mencerahkan kulit. Menenangkan urat saraf, membangkitkan mood dan membantu menurunkan berat badan. 

Read 8201 times

Natalia